GÜNYURDU KÖYÜ FORUM
=> Daha kayıt olmadın mı?

ALTTAKİ KATEGORİLERE GİREREK HER TÜRLÜ PAYLAŞIMI YAPABİLİRSİNİZ... . İYİ EĞLENCELER...E.İNCE

GÜNYURDU KÖYÜ FORUM - YÖRÜK YEMEKLERİ

Burdasın:
GÜNYURDU KÖYÜ FORUM => ŞİİRLER VE YAZILAR => YÖRÜK YEMEKLERİ

<-Geri

 1 

Devam->


sibel
(şimdiye kadar 21 posta)
18.10.2007 18:08 (UTC)[alıntı yap]
Yörük Yemekleri


Süt Dolazı: Sütün kaymağı alınır. Unla karıştırıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirilir.
Ekmek Dolazı: Ekmek suda iyice kaynatılır. Daha sonra üzerine eritilmiş tereyağ dökülür.

Yepinti: Güz aylarında koyun sütü içerisine yoğurt ilave edilerek, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra içine tuz atılır.

Çileme Çorbası: Un, suyla hamur haline getirilir. Ovalanarak şehriye haline getirilir. Sonra soğan ve yağla kavrulur. Kırmızı biber ilave edilir. Çorba olarak pişirilir.

Erişte Çorbası: Hamur ekmek tahtasında açılıp, tandırda az pişirilir. Makarna kesilip çorbası yapılır.

Tovga Ekmeği: Hamurdan yüzük çorbası yapılır. İçine kıyma konur. Kıymasız olarak yoğurtla da yapılır.

Batırık: Düğürcünün üzerine bol domates doğranır. Döğülmüş fıstık ve susamdan oluşan iç koyulur. Soğan doğranarak iyice yoğrulur. Maydanoz ve feslihan da ilave edilerek bir kez daha yoğrulur. Çorba haline gelene kadar su ilave edilir. Ekşi marul veya haşlanmış lahanayla yenir.

Bandırma: Üzüm suyu, şeker, nişasta ve bir miktar sudan, palıza adı verilen bir karışım yapılıp kaynatılır. Bu sırada uzan ipleme temizlenmiş ceviz dizilir. Kaynayan palızanın içine bu ipler daldırılır. Bu esnada “Haydar, Haydar gel sana kızım ....yı vereyim” diye bağırılır. Haydar diye seslendikleri rüzgardır. Böyle bağırmakla rüzgarın çıkıp palızaları kurutacağına inanılır. Kaynatılıp kurutulan palızalar kutularda saklanarak gelen misafirlere ikram edilir.

ÜFELEMEÇ: (ufalamaç,öğlemeç Yağ kavrulur, sonra su ve tuz katılır, un üfelenir, küçük topaçlar halinde tencereye konur on dakika kadar pişirilir, servise hazırlanır.

DİNGİL: Yağ kavrulur, bulgur katılır, biraz bosçalanır, daha sonra su katılır, bulgur yerine mısır unu da katılır. Serviste üzerine nerdek dökülürse daha güzel olur.

AŞ: Bugünkü adı bulgur pilavı olan yemek için önce su ısıtılır, sonra içerisine bulgur katılır, yağ kavrularak üzerine dökülür.

SÜTLÜ ÇORBA: Isıtılan suya bulgur konularak kaynatılır, un ile süt karıştırılarak pişmekte olan yemeğe ilave edilir. Servise hazır duruma gelir.

BULAMAÇ: Önce süt ile un çırpılır, ateşe konur, ağır ateşte kaynatılır, Şeker veya tuz isteğe bağlı olarak konulabilir. Tabaklara konularak soğumaya bırakılan bulamaç soğuduktan sonra servis yapılır.

SÜTLAÇ: Diğer bir adı soğuk çanak olan tatlı, daha çok düğün veya dualarda pişirilir. Önce süt ve su ateşe konularak ısıtılır ve pirinç ilave edilir. Kaynama aşamasında koyulaştırmak için bir miktar süte nişasta ezilerek karıştırılıp ilave edilir, biraz daha kaynatılır, şekeri atılır ve tabaklara konulup soğumaya bırakılır.

DİRİTME: Bilhassa yağmurlu havalarda pişirilir ve komşulara da ikram edilerek yenilir. Tencereye nohut, fasulye, buğday konulur, ısıtmaya başlanır. Bol sulu olan dirikmeye isteğe bağlı olarak nerdek, limon ve biber ilave edilir ve servis yapılır.

HOŞAF: Elma kurusu (kak), Üzüm kurusu, Erik kurusu, isteğe bağlı olarak armut ve kayısı kurusundan da yapılan hoşaf su ile kaynatılarak şeker ilave edilir ve soğutularak servis yapılır.

ARABAŞI: Un kavrulur su ile eritilir, haşlanmış tavuk küçük parçalara ayrılarak tencereye katılır, sonra haşlanmış fasulye ilave edilir, bir miktar pişirilerek servis yapılır.

DUTMAÇ: Düğün ve dualarda yapılan dutmaç; az pişmiş yufka ekmeği ince ince kıyılır, ısıtılan yağ harmanlaştırılırarak kıyılmış ekmeğin üzerine dökülür, sonra şeker ve sudan hazırlanan şurup harmanlaşmış kıyılmış ekmeğe dökülür ve karıştırılır, Üzerine fıstık, ceviz, susam kavrulup ezilir, isteğe göre baharat karıştırılır ve dutmacın üzerine dökülür servis yapılır.

SÜTLÜ KABAK: Kabak ateşte suyla biraz pişirilir, pişen kabak ezilir, üzerine süt ilave edilir, bir miktar daha ısıtılır, şeker ilave edilir, tabaklara konmadan önce tuz ilave edilir. Kaynamadan önce tuz konulursa süt kesilir ve istenilen elde edilemez. Soğutularak yenilen Sütlü kabak düğün ve duaların vazgeçilmez tatlısıdır.

zPxLAZ2TI (Ziyaretçi)
08.07.2014 18:38 (UTC)[alıntı yap]
this is my fav song ever ..City Harvest hs deeper meinang with this song really deeper.CHC hs DNA of son n daughter in house of God ! Ys brother u r rite ! we really feel deeper n deeper in His Presence! God's presence so strong! truly The Church He knows, righteous and holyThe Church He knows, faithful and trueThe Church He knows, a tower of refugeHearts are healed, Christ revealedThe Church He knows, light of the cityThe Church He knows, strengthens the weakThe Church He knows, is strong and mightyAs He is, so are weCHC has this DNAtruly!let's look up to Him, we nd to fulfil in our church beofr world! tdy in our generation..God bless uWith Regards n Prayer
SNmQYvENb (Ziyaretçi)
26.07.2014 08:11 (UTC)[alıntı yap]
My point being, the existence of iPhone and iPad is not as big a foactr in the argument.Fragmented and the shot gun approach model of what new advertising should be is what does not work.Building businesses on advertising models that last 5 minutes, etc. This does not work then, for interactive tv, nor now.Maybe we need to wait to see if the multi screen behaviour starts to form a reasonably predictable trend of use. Then advertising models may be able to fit in that curve.There are people around cleaver enough to make this work.. if they could nail it down.You see, it is the nature of the internet to work around anything it does not like, as Philip loves to point out. Advertising by nature is just that.Its why Philip is so much for paid for content. If advertising is not going to work well in the future. If we really want to watch what we want, we are going to have to pay for it.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 291
Bütün postalar: 1001
Bütün kullanıcılar: 204
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
BİLECİK-PAZARYERİ-GÜNYURDU
 

OSMANLI  DEVLET
ARMASI

www.osmanli700.gen.tr
AÇIK GÖRÜŞ..


İSTANBUL BİLECİKLİLER DERNEĞİ
www.bil-der.com

DÜĞÜNLERİMİZ
 
DÜĞÜN TARİHLERİMİZ

 

SÜNNET
Emirhan ÇOLAK- 
Veli ÇOLAK'ın     torunu--    Emin Çolak'ın oğlu
23.08.2008 Cumartesi kına gecesi
24.08.2008 Pazar mevlüt-yemek 13:00-17:00
YER; Mimar Sinan Mah.
 0008 sok. No: 48
Osmangazi/Gebze/KOCAELİ
TEL:
0 262 744 17 29
GSM: 0 535 663 13 03

SÜNNET
Alperen GÜNAY-
Yılmaz   Günay'ın   oğlu 30.08.2008 Cumartesi 
saat: 19:00
YER; DUDUZAR TESİSLERİ
PENDİK

NİŞAN
Nuray KAYA & Uğur BAYDI
Fehmi-Kadriye KAYA'nın kızı
11.10.2008 : 19-23 arası NİŞAN
Adres: Başkent Düğün Salonu

Esenyalı/ PENDİK

DÜĞÜN TARİHLERİNİZİ
KAYIT ETMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER KİTAPLARI İÇİN TIKLAYIN
      www.hasan-kayihan.com

Logo Kanal Avrupa
HER HAFTA
PAZARTESİ  : 18.30 (E) /19.30  (TR) 
PAZAR         :  10.00 (E) /10.00 (TR)
 
UYANMAK

DUYURULAR
 
 
ASKERLERİMİZ
OSMAN BAKIR
MURAT KOÇ
AYKUT ÖZBEK
MEHMETAKKAŞ HAYIRLI TEZKERELER

KALBİMİZ SİZLERLE...      


 

 

 
HABER
 
E-DEVLET
 

::TC Kimlik No
::Vergi Kimlik No
::SSK Hizmet Dökümü
::İnternet Vergi Dairesi
::Motorlu Taşıtlar Vergisi
::Telefon Rehberi
::ÖSYM Sınav Sonuçları
::KPSS Sonuçları
::KPDS Sonuçları
::Diğer Sınav Sonuçları
::ÖSYM Sınav Takvimi
::Milli Eğitim Bakanlığı
::Üniversiteler
::Sağlık Bakanlığı
::Emekli Sandığı
::Ssk
::Adalet Bakanlığı
::Emniyet Genel Müdürlüğü
::Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
::Bakanlıklar
::Valilikler
::Belediyeler
::Kaymakamlıklar
::Silahlı Kuvvetler
::Sivil Toplum
::Elçilik - Konsolosluklar
::Avrupa Birliği
::K.K.T.C.
::Turizm
::Son Depremler

 
Bugün 112 ziyaretçi (119 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol