Yörük Yemekleri
Süt Dolazı: Sütün kaymağı alınır. Unla karıştırıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirilir.
Ekmek Dolazı: Ekmek suda iyice kaynatılır. Daha sonra üzerine eritilmiş tereyağ dökülür.
Yepinti: Güz aylarında koyun sütü içerisine yoğurt ilave edilerek, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra içine tuz atılır.
Çileme Çorbası: Un, suyla hamur haline getirilir. Ovalanarak şehriye haline getirilir. Sonra soğan ve yağla kavrulur. Kırmızı biber ilave edilir. Çorba olarak pişirilir.
Erişte Çorbası: Hamur ekmek tahtasında açılıp, tandırda az pişirilir. Makarna kesilip çorbası yapılır.
Tovga Ekmeği: Hamurdan yüzük çorbası yapılır. İçine kıyma konur. Kıymasız olarak yoğurtla da yapılır.
Batırık: Düğürcünün üzerine bol domates doğranır. Döğülmüş fıstık ve susamdan oluşan iç koyulur. Soğan doğranarak iyice yoğrulur. Maydanoz ve feslihan da ilave edilerek bir kez daha yoğrulur. Çorba haline gelene kadar su ilave edilir. Ekşi marul veya haşlanmış lahanayla yenir.
Bandırma: Üzüm suyu, şeker, nişasta ve bir miktar sudan, palıza adı verilen bir karışım yapılıp kaynatılır. Bu sırada uzan ipleme temizlenmiş ceviz dizilir. Kaynayan palızanın içine bu ipler daldırılır. Bu esnada “Haydar, Haydar gel sana kızım ....yı vereyim” diye bağırılır. Haydar diye seslendikleri rüzgardır. Böyle bağırmakla rüzgarın çıkıp palızaları kurutacağına inanılır. Kaynatılıp kurutulan palızalar kutularda saklanarak gelen misafirlere ikram edilir.
ÜFELEMEÇ: (ufalamaç,öğlemeç
Yağ kavrulur, sonra su ve tuz katılır, un üfelenir, küçük topaçlar halinde tencereye konur on dakika kadar pişirilir, servise hazırlanır.
DİNGİL: Yağ kavrulur, bulgur katılır, biraz bosçalanır, daha sonra su katılır, bulgur yerine mısır unu da katılır. Serviste üzerine nerdek dökülürse daha güzel olur.
AŞ: Bugünkü adı bulgur pilavı olan yemek için önce su ısıtılır, sonra içerisine bulgur katılır, yağ kavrularak üzerine dökülür.
SÜTLÜ ÇORBA: Isıtılan suya bulgur konularak kaynatılır, un ile süt karıştırılarak pişmekte olan yemeğe ilave edilir. Servise hazır duruma gelir.
BULAMAÇ: Önce süt ile un çırpılır, ateşe konur, ağır ateşte kaynatılır, Şeker veya tuz isteğe bağlı olarak konulabilir. Tabaklara konularak soğumaya bırakılan bulamaç soğuduktan sonra servis yapılır.
SÜTLAÇ: Diğer bir adı soğuk çanak olan tatlı, daha çok düğün veya dualarda pişirilir. Önce süt ve su ateşe konularak ısıtılır ve pirinç ilave edilir. Kaynama aşamasında koyulaştırmak için bir miktar süte nişasta ezilerek karıştırılıp ilave edilir, biraz daha kaynatılır, şekeri atılır ve tabaklara konulup soğumaya bırakılır.
DİRİTME: Bilhassa yağmurlu havalarda pişirilir ve komşulara da ikram edilerek yenilir. Tencereye nohut, fasulye, buğday konulur, ısıtmaya başlanır. Bol sulu olan dirikmeye isteğe bağlı olarak nerdek, limon ve biber ilave edilir ve servis yapılır.
HOŞAF: Elma kurusu (kak), Üzüm kurusu, Erik kurusu, isteğe bağlı olarak armut ve kayısı kurusundan da yapılan hoşaf su ile kaynatılarak şeker ilave edilir ve soğutularak servis yapılır.
ARABAŞI: Un kavrulur su ile eritilir, haşlanmış tavuk küçük parçalara ayrılarak tencereye katılır, sonra haşlanmış fasulye ilave edilir, bir miktar pişirilerek servis yapılır.
DUTMAÇ: Düğün ve dualarda yapılan dutmaç; az pişmiş yufka ekmeği ince ince kıyılır, ısıtılan yağ harmanlaştırılırarak kıyılmış ekmeğin üzerine dökülür, sonra şeker ve sudan hazırlanan şurup harmanlaşmış kıyılmış ekmeğe dökülür ve karıştırılır, Üzerine fıstık, ceviz, susam kavrulup ezilir, isteğe göre baharat karıştırılır ve dutmacın üzerine dökülür servis yapılır.
SÜTLÜ KABAK: Kabak ateşte suyla biraz pişirilir, pişen kabak ezilir, üzerine süt ilave edilir, bir miktar daha ısıtılır, şeker ilave edilir, tabaklara konmadan önce tuz ilave edilir. Kaynamadan önce tuz konulursa süt kesilir ve istenilen elde edilemez. Soğutularak yenilen Sütlü kabak düğün ve duaların vazgeçilmez tatlısıdır.